Een kijkje in de keuken, door Ralph

Een kijkje in de keuken, door Ralph

Voor mij

Hulpstudent Zakelijk is voor mij de de ideale manier om mijn passie – het maken van websites en applicaties – te combineren met een fijne bijbaan. Via hen heb ik nu diverse opdrachten ontvangen voor het maken van websites. Vaak hoort hier ook het maken van een huisstijl bij, wat natuurlijk een leuke combinatie is.

En dan

Vaak begint een opdracht met een appje, van Yassin,  met de vraag of ik tijd heb voor een nieuwe opdracht. Yassin is de contactpersoon bij Hulpstudent Zakelijk en hij verzorgt de bemiddeling en administratie.

Als het een go is, krijg ik de contactgegevens van een opdrachtgever door. Vaak neem ik nog dezelfde dag contact op om de wensen te bespreken. Als de opdracht helder is en we een inschatting hebben gemaakt over het aantal te maken uren, ga ik aan de slag.

Aan de slag

Voor een huisstijl is het belangrijk om te weten wat een klant of bedrijf uit wil stralen naar de buitenwereld. Ik bepaal een kleurenpalet en maak enkele schetsen van logo’s. Vervolgens bespreken we dit weer. Na één of twee revisies stellen we het logo vast. Het logo mail ik alvast naar de klant, zodat die het heeft klaarstaan voor social media en dergelijke.

De tweede stap is de website. Hierbij is het natuurlijk relevant om te kijken of er al een website is en of deze als uitgangspunt genomen kan worden. Ik zet alvast een losse omgeving op met de laatste versie van de website (bijvoorbeeld dev.example.com). Hierdoor kan de opdrachtgever direct meekijken met de website.

Nadat we de website definitief hebben gemaakt, resteert slechts één stap: het live zetten van de site 🎉 Indien nodig kan ik ook e-mailadressen instellen of een site koppelen met Google Analytics en/of Google Search Console. Oftwel, je hoeft niks zelf te kunnen voor een perfecte website!

Wat nog meer

Naast de ‘standaard’ websites houd ik mij ook bezig met ingewikkeldere aspecten van webdevelopment, zoals het bouwen van web applicaties met loginsystemen. Ook het opzetten van een webshop kan via ons. Hierdoor kunnen we ook klanten met ingewikkeldere eisen goed van dienst zijn!

Al met al

Al met al is het werken met Hulpstudent Zakelijk erg prettig. Als Young Creative wordt je op administratief gebied grotendeels ontzorgd. Als opdrachtgever keur je elke week de gemaakte uren goed via een online systeem. Zo houd je zelf ook overzicht.