Hoe werf ik studenten


Hoe werf ik studenten

Mogelijk gemaakt door onze collega Yassin

Het werven van studenten is in de huidige tijd een behoorlijke opgave. Waar ze vroeger op zoek moesten naar werk, zijn er momenteel ruim mogelijkheden waarop het werk naar hun toe komt. En als je niet rap genoeg bent, zijn ze alweer vertrokken. Jij wilt ze, maar hoe kom je eraan?

Recruitment

Zie studentenwerving als een niche activiteit. Zorg ervoor dat de website helder aangeeft dat je graag met studenten samenwerkt, schrijf de vacature zodanig dat het een jonger publiek aanspreekt. Veel studenten googelen voor werk en het vergroot je kansen dat ze dan op jou klikken.

Marketing

Studenten zijn erg digital en aanwezig op diverse kanalen. Momenteel lijkt Instagram het meest positief te werken. Verder zien wij ook een groei in Linkedin, voornamelijk voor studenten die al in hun 3/4 leerjaar zijn of bijna afgestudeerd. In de komende jaren zien we ook TikTok hier bij komen, maar daar moeten wij ons ook nog in verdiepen. 

Een goed ingerichte advertentie (Facebook of Instagram bv) kan je hierbij erg goed helpen.

Referrals

Voor ons werken doorverwijzingen enorm goed. Studenten zijn vaak spot on hiermee. Bespaart vaak tijd en geld! Daarnaast creëer je extra binding met je personeel

Bureaus & Platforms

Heel waardevol voor de bedrijven die graag met studenten werken en snel willen schakelen, maar niet de tijd en bronnen hebben om hun recruitment hier op aan te passen. Platforms zijn ideaal als je praktisch direct iemand nodig hebt, de eisen wat lager liggen en voor kleine aantallen gaat. Wij raden een bureau aan als je behoefte hebt aan een vaste partner op dit gebied.

De magische formule!

Welke weg je ook gaat bewandelen, je resultaat is afhankelijk van de effort en tijd die je erin stopt. Iedereen kan mensen werven, maar het duurt even voordat je een aardig netwerk hebt opgebouwd in een bepaalde doelgroep. Don’t give up!